7 навика, които причиняват бръчки

Често повдигате вежди
23 дек 2020 23:25, Михаела Лазарова
9
7 навика, които причиняват бръчки
Снимка: Istock

Бръчките са един от най-големите врагове на красотата и младостта, които всяка жена би искала да избегне или поне да отложи максимално във времето. Не само напредването на възрастта е фактор в появата на бръчки. Някои ежедневни навици, за които не си даваме сметка, също могат да ускорят процеса на стареене на кожата. Ето кои са те.

Дъвчене на дъвка

Дъвченето на дъвка може да предизвика поява на бръчки. Това е така заради постоянното свиване на дъвкателните мускули. Възможно е да се появят фини линии около устата и носа.

Тичане

Може да звучи невероятно, но тичането може да предизвика поява на бръчки. То може да е вашият здравословен навик за поддържане на стройна фигура и добро състояние на тялото, но може да причини ранна поява на бръчки. Това се дължи на продължително прекарано време на открито под влиянието на ултравиолетовите лъчи. Бегачите рядко използват слънцезащитен крем, което прави кожата податлива на увреждания от слънцето.

Гледането в екрана на телефона

Взирането в смартфоните предполага една извита поза на шията с брадичката надолу, което създава бръчки и фини линии по врата и долната част на лицето. В допълнение неволното присвиване на очи, когато гледате в телефона си ускорява появата на бръчки около очите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: красотакожабръчки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такава негативна енергия излъчват очите на тая!
1
3
 
7
 
! Отговори
анален секс преди 3 години
също може да предизвика бръчки......... у жената